Välkommen till Sjölotsens portal för onlinekurser!

Våra kurser är välutformade av våra lärare med lång erfarenhet av utbildning och båtliv.
Lärare

Här är några av våra online lärare

Morten Bendz
Morten är utbildad Sjökapten och kan ofta ses köra en skärgårdsbåt när han inte seglar på dom stora haven. Morten utbildar i alla våra kurser och förekommer i flera utbildningar här Online
Magnus Bjellvist
Magnus är utbildad Fartygsbefäl klass VIII och kan ses köra en Chartersegelbåt i skärgården i bland. Han tävlingseglar mycket och jobbar i marinbranschen med försäljning av NorthTracker spårsändare och ICom VHF radio. 
Tony Buss
Tony har haft båt sen han var tonåring. Han är behörig skeppare klass 7 och sen flera år frivillig sjöräddare och befälhavare på SSRS Dalarö. 
utvärderingar

Läs vad våra kursdeltagare tycker

Eva Kallur

Anmälde mig och sonen till en intensivkurs på 2 dagar för att ta Förarintyg till båt samt vattenskoter. Magnus är en kursledare med mycket egen erfarenhet som han gärna delar med sig av. Varvar teori och praktiska övningar så man orkar hålla igång en hel helg. Avslutade helgen med prov och nu är det jag som kör båten i sommar!

Ulrik Sundquist

Trots över 30 år i skärgården med egen båt så fick jag många ahaupplevelser tack vare Tonys långa erfarenhet från SSRS som lyfte kursen ordentligt.
håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Thank you!
  •  Enkelt att SÄGA UPP
  • nyheter båtliv
  • unika erbjudanden
  • tips & rabatter
Write your awesome label here.

Våra onlinekurser

F.A.Q

Vad gör man om man inte förstår ett avsnitt

Vi har en chatt funktion där man kan ställa frågor till våra lärare och andra elever som är online. Och varje vecka bjuder vi in till ett online möte där du får träffa en av våra duktiga lärare och  ställa frågor.

Hur länge kan jag använda kursen?

Du får använda kursen i upp till 6 månader, men du får max logga in på 3 olika enheter vid olika tillfällen. Vi förstår att i bland vill man sitta med sin telefon eller surfplatta, och ibland använder man isn dator. Men ser vi att du är inloggad på flera enheter samtidigt så riskerar du att bli avstäng från kursen. Du kan inte heller gå igenom kursen mer än 3 gånger. 

Hur bokar man examination?

Du bokar examination via Navexam eller Nämnden för båtlivsutbildning. Exakt hur det går till berättar vi i slutet av kursen.

Hjälp! Jag lyckas inte ta mig igenom kursen.

Vi vet att många har problem att klarar av en online kurs. Vi samlar ofta upp er som har problem via våra online möten som vi har varje vecka. Skulle inte det räcka så kan du gå en av våra fysiska kurser. Där lyckas alla gå igenom kursen.

Har du några funderingar? Tveka inte att höra av dig!

förnamn
efternamn
email
meddelande
Thank you!